Digital Studion

Digital kittens AB

work

Jag skruvar ihop
web platser både
tekniken, layouten
och bild material.

Jag gör specialgjorda
web teman på
beställning

 

 

 

 

 

 

Inom Open source finns flera mycket bra system för publicering av material. Jag använder Joomla som är ett CMS system som lämpar sig bra när flera personer skall publicera material och det är lätt att koppla en webshop från Virtuemart till sidorna. Wordpress är ett blog system för ett fåtal användare som är utbyggbart med massor av gadgets.

Att använda den här typen av system gör det enkelt att lägga upp nytt material, skapa webreklam, frågor och annat och det fungerar utan att man behöver stora kunskaper om web eller datorer. När väl systemet är på plats sköter det sig till stor del av sig själv. Vad man förlorar gentemot en vanlig websajt skriven i ASP eller HTML är att man har något mindre möjlighet att påverka funktion och utseende. Men orkar man sätta sig in i möjligheterna kan man konfigurera sin sajt mycket själv.

När det gäller utseende ändrar man dessa genom teman som finns gratis eller att köpa på nätet.

Fält

Interaktiv media kan vara Internet eller spel och programvaror. Web sajter, Twitter och Facebook för att kommunicera eller Youtube för video och Machinima. Musik från massor av ställen och allting behöver väl utformade websajter för att fungera.

Jag har själva olika sajter som fungerar som informations och försäljnings sajter på nätet. Precis som i vanlig media måste det finnas en klar idé med en websajt och
nytta för användarna. Tekniken skall inte synas. Jag har sajter som fungerar med databaser som grund men också några helt vanliga HTML sajter vilket ibland räcker för att en websajt skall lämna den information som behövs.

Enklare ASP programmering eller PHP kan göra en stor skillnad på en sajts funktion och behöver inte kosta mycket att utveckla. Det finns också färdiga CMS och blog system som man kan använda gratis om man behöver en närvaro på nätet.

 

Book

Publicerings system och bloggar använder teman
för att ändra utseende. Jag gör teman för
Wordpress, Joomla, DotNetNuke, Blogger.
Ett tema är en uppsättning grafik och CSS
filer som beskriver hur websajten skall se ut.

Teman är grafisk design och lite teknik i ett
paket. Det finns många teman för nedladdning
till de stora systemen som Wordpress men man
får ju då ofta dela utseende med andra websajter.
Will man ha sin egen grafiska profil behöver
man ett special gjort tema.

Man vill ju gärna ha sin egen logotyp och
kanske en specialgjord bakgrund. En del av
publicerings systemen går att ändra i
administrationen av websajten men i de
flesta fall behöver man ett eget tema som
går att färg och logo koordineras till det
egna företaget.

  

Pin It