Digitalt konstliv

Anna Lorentzson ArtWorks

Konstliv

Mitt konstnärskap började på allvar för 25 år sedan då fick jag äntligen gå på konstskola och stångas med liksinnade. Det var utan tvekan de lyckligaste åren i mitt liv. Att få skapa fritt utan samhällets hårda krav på prestation.

 

Efter konstskolan började jag måla och ställa ut men kraven på att skapa något hållbart fick mig att vilja göra något annat. och helt ärligt det var ingen som gillade mitt måleri. En konstklubb sa till och med rakt ut "Gör aldrig en sådan här utställning igen".

 

 

Nåja det finns ju alltid vägar att gå så konsten fick stå i bakgrunden ett tag medan jag återhämtade mig och gjorde annat. Men så småningom kommer alltid viljan att skapa tillbaks. Tränger sig på i livet. Jag ängnade mig åt att vara frilans medan jag funderade på mitt konstnärskap.

 

Det har varit en lång väg att gå.Jag ser tillbaks och framåt.Läser och förbereder mig på nästa fas i livet.

 

 

Vägen ligger öppen arbetet fortsätter.

Hamnen

 

I den lilla hamnen fanns intet. Läckande båtar och urdruckna människor. En stark doft av tång, tjära och nubbe. Hamnen hade undgått semester turismens upprustning och flashiga båtar. Tiden stod stilla här och inte mycket hade hänt de senaste trettio åren. Fiskehudderna lutade sig mot varandra för att klara att stå upprätta i ett allt mer accelererande förfall och den en gång vackra stenlagda kajen var nu ifylld med okänslig betong där bara stenläggningen syntes här och där. En rostig ställning som en gång varit en maskin för att sjösätta båtar tornade rostig och förvriden upp sig över hamnen som ett monument över en en gång aktiv och framgångsrik tid. Det hade uppenbart en gång funnits ett aktivt fiske men nu låg trasiga garn i högar med smutsiga bojar inklämda som död fisk ibland trasslet. Två äldre män sitter på en bänk i tystnad. Deras blickar ser ut över hamnen från ögon som ligger långt in i ansikten som sett mycket vind, vatten och starka drycker. Dom sitter stilla med kroppar som värker. Inte mycket händer när tiden har stannat.

Pin It