Digitalt konstliv

Anna lorentzson art and design.

Konstliv

Mitt konstnärskap började på allvar för 25 år sedan då fick jag äntligen gå på konstskola och stångas med liksinnade. Det var utan tvekan de lyckligaste åren i mitt liv. Att få skapa fritt utan samhällets hårda krav på prestation.

 

Efter konstskolan började jag måla och ställa ut men kraven på att skapa något hållbart fick mig att vilja göra något annat. och helt ärligt det var ingen som gillade mitt måleri. En konstklubb sa till och med rakt ut "Gör aldrig en sådan här utställning igen".

 

 

Nåja det finns ju alltid vägar att gå så konsten fick stå i bakgrunden ett tag medan jag återhämtade mig och gjorde annat. Men så småningom kommer alltid viljan att skapa tillbaks. Tränger sig på i livet. Jag ängnade mig åt att vara frilans medan jag funderade på mitt konstnärskap.

 

Det har varit en lång väg att gå.Jag ser tillbaks och framåt.Läser och förbereder mig på nästa fas i livet.

 

 

Vägen ligger öppen arbetet fortsätter.

Att vara marknads liberal.

I dag har jag varit riktigt marknads liberal. Alltså på Eslövs marknad. Vi liberaler är ett trevligt gäng även om de sista månaderna inte har varit framgångsrika.

Jag ser ju mitt partival med två olika glasögon. Som konstnär och som småföretagare.

Som konstnär känner jag mig bortkopplad eftersom jag i princip är emot kulturpolitik. Den blir oftast orättvis och svågeraktig så fort den går från de stora instutioner behov.

Som småföretagare känner jag mig betydligt mer påkopplad. Som företagare är man mycket mer beroende av poitiska beslut både lokalt, i EU och i världen.

 

 

För mig är Liberalerna ett naturligt val. Jag är ofta i andra EU länder och uppskattar den frihet och trygghet jag får av vårt medlemskap. Hade vi kunnat få euron som valuta hade det varit ännu bättre.

Jag tror många antingen är för unga eller har glömt hur det var innan. EU ger oss mycket och det är nu en så normal del av våra liv att vi glömmer alla fördelar.

 

 

För mig är Liberalerna och EU framtiden.

Pin It