Bildboken

Fotografi av Anna Lorentzson

Fotografen

Fotografen

Fotografen

När jag var sju ville jag bli naturfotograf och strövade omkring med min kamera. Det gör jag fortfarande. Fotografi var min första kärlek. Jag vandrade omkring i skogen utanför Skanör och ville vara Jan Lindblad. Fotografi är också det jag alltid går tillbaks till när jag kommer i kreativa trångmål.

 

När jag var nitton köpte jag mina första riktiga kameror. Två Olympus spegelreflex med lite olika objektiv.

 

Foto var det första företag som jag startade av bara intresse. Labyrint Bildprodukter på Lugna gatan i Malmö. Men det blev mest burkfoto. Att plåta reklam är inte så kul som jag trodde. Efter några år hade jag ateljé och mörkrum. Jag hankade mig fram på lite olika projekt. Reklam, företagsbilder, fester och till och med som bröllops fotograf. Jag älskade att ta bilder men jag hatade stå bland vätskorna i mörkrummet.

 

När video blev tillgängligt för digitalisering och sedan när de nya digitalkamerorna kom tyckte jag det var kul att fotografera igen. Inget mörkrum. Fast jag har det kvar.

 

Allt kan göras på datorn. Till och med distribuera det färdiga resultatet. Bilden är idag varje mans egendom över internet vilket ställer helt andra krav om man vill vara proffs. Att hålla en extra hög och jämn nivå. Det är som alltid svårt. Men en utmaning.

fiske

Hade kameran med mig när det blev en liten vårvandring från Brösarp till Kivik. Några nya HDR bilder blev det i alla fall.

vite 

Underbar strand, Kändes som man var på en tropisk ö någonstans. Blir alltid svårt med skärpan när man tar flera exponeringar på frihand.

Men de blev ok i alla fall.

klamp

Spenderade söndagen at the races utanför Köpenhamn. Klampenborg. Alla typer av hästtävlingar blir alltid bra bilder.

Förlorade 300 spänn. Men mycket dramatik.

ekollon

Såg det här ekollonet som hade hamnat i en gammal rot när jag var ute och räfsade.

HDR 3exp/2steg 50mm hade tyvär inte stativet så det finns ett uns av skaknings oskärpa i bilden som jag inte fick bort.

Den fick vara så här än då. Vacker på sitt sätt.

Beroende på hur man ställer in programvaran får man totalt olika resultat på bilderna.

Det här är samma bild. D90 3 exp / 2 steg. Men en är gjord med modern Fattal (överst) den andra med klassisk.Jag gillar att det blir mer måleri, mer abstrakt. Samma verklighet bara olika sätt att se. Lärdom.

Bildboken feed

Flödesposter