Digitalt konstliv

Anna Lorentzson ArtWorks

På web sajten

Om mig

På sajten

Anna

På den här websajten hittar du min blog Digitalt konsliv där kan du läsa om vad jag gör.

Konst projekt, digitala projekt och hackology.

 

Jag började jobba med den traditionella konsten men efter konstskolan gjorde jag några tappra försök att ställa ut mitt måleri. Kritiken var sval så eftersom jag har en bakgrund som programmerare och hårdvaru byggare har jag allt mer börjat använda mig av den nya teknikens möjligheter och de sociala ideér som säger att allt kan hackas. Livet och konsten. Datorer, nätverk och servrar kan användas för att skapa ny och oförutsägbar konst när man introducerar matematik och AI i skapelse processen.

 

Mitt nya projekt som jag har ägnat de senaste 10 åren till att utforska är virtuell verklighet. Headsets och hypergrid jumping. Att skapa och leva i något annat. För mig finns inte längre online tid och offline tid. Jag lever helt bland servrarna som kör mina världar och den verklighet som alla tror är den riktiga. Det är allt samma. Jag känner samma värld här som där.

Ljus test

Jag började som fotograf kanske kommer jag att sluta som sådan också? Men antagligen digital.

 

Måleriet har varit en del av mitt liv under lång tid. Även om det alltid är en omöjlighet. Att måla är något som i mellanåt ger mig glädje och ibland bara är en belastning. Färgen vill inte, kan inte hamna där den skall. Det känns alltid som kampen fortsätter.

 

Jag har målat i många år och går fortfarande ut i ateljen ibland. Måleriet förändras genom åren. En del av mina gamla tavlor har dykt upp på kvalitets auktioner i Sverige. Men bildvärlden förändras.

På facebook

Breadcrumbs

My webcam

Foto bloggen

Bildboken

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.
 • Drivved men inte i Svart/Vitt.

  Tog den på stranden vid Vombsjön. Det är faktiskt en färgbild. Men stranden var monochrome den dagen.

 • Ibland blir det inte som man tänkt sig.

  Var och tog HDR bilder vid Hallamölla. Fick med några bra bilder vid fallet. Men när jag kom hem igen hade alla bilderna tappat sin exponerings info. Så dom gick inte att sätta ihop igen. Gjorde några försök att göra det manuellt men alla bilderna kommer ut som abstrakta konstverk. Dom blev vackra på sitt eget sätt i stället. Abstrakt måleri.

 • Walkabout Vitemölle HDR bilder.

  Hade kameran med mig när det blev en liten vårvandring från Brösarp till Kivik. Några nya HDR bilder blev det i alla fall.

   

  Underbar strand, Kändes som man var på en tropisk ö någonstans. Blir alltid svårt med skärpan när man tar flera exponeringar på frihand.

  Men de blev ok i alla fall.

Digital artlife

Digital art life

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.
 • Visited a black and white exhibition in VR.

  I am exploring art in virtual worlds and have been for some time now. Today it was Second life. I am doing some early work on new ways to work with in VR. I find it difficult but possible to do some art that could be both created and enjoyed thru my Oculus.

  True VR art is still in its early stages but if its is there it have to be worked and understood.

 • Going nowhere in art and life.

  I am on vacation so i do some WOW and a lot of thinking about what to do now and how. I am in a vacuum and all the artwork goes nowhere. The companys goes nowhere. Almost everything is standing still.

  I play WOW and a lot of other games. Peeking in to Second life. Thinking and walking.

  What is going to happen now?

 • I have a exhibition 2 Opensimfest.

  Opensimfest is 1,2,3, March and i am working creating the pictures right now. I am doing some of the graphics in a VR 3D paint program with Leapmotion only using my hands. And of cours the rest on my Opensim grid. Trying out new stuff.

Annas feed

Feed Entries