Digitalt konstliv

Anna Lorentzson art and design

Dags att göra nytt.

Efter att i många år varit borta från måleriet är det dags att gå ut i ateljén igen. Tror att jag blir tvungen att städa. Den har blivit en skräphög.Men det skall bli skönt att göra något nytt.

Ipad doodles.

 

 

Allt mitt digitala jobb som jag älskar har gjort att jag kommit långt bort från hantverket. Att skapa med sina händer och ögats exakthet. I alla fall försöka.

 

Känns som det är dags för något nytt.

Konstliv

Anna

Efter konstskolan och måleriet började jag alltmer röra mig mot det digitala och virtuella. Många år där jag skapade i virtuella världar som Second life och Opensim. Internet och många, många web projekt. 

 

Jag började skapa på datorer innan det fanns PC Min första dator var en Lambda, sen kom Commodore 64 och Amiga. Konst projekt med programmering som bakgrun

d. Bild, ljud och software. Lite video men jag tyckte redan då att video kändes föråldrat.

 

Jag har fortsat att jobba med teknologin som en bas för olika projekt. Ett sökande för att finna den digitala konstens möjligheter.

Jag startade som fotograf för 35 år sedan för att gå vidare med mediautbildning och så småningom konstskola. Många år bakom datorer och massor med editiering av bilder.

 

I dag gör jag fortfarande kreativt arbete och trivs bra med det. Massor med digital och grafisk design, illustrationer och foto.

 

Jag skriver en del program till virtuella världar och spel och kör mina egna linux servrar. Jag experimenterar också med alternativa världar med min Oculus rift. Och är både en virtuell pilot och kontroller på IVAO och Vatsim nätverken för Flight simulator.

 

Välkommen till mina sidor.

 

Breadcrumbs

Foto bloggen

Fotografi

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.

On Google +