Digitalt konstliv

Anna Lorentzson art and design

På web sajten

Skulptur

WoodBetong

Skulptur innebär för mig en möjlighet att bearbeta mina ideer genom olika material. Det ger också en större möjlighet att förstå ljuset och de tre dimensionernas påverkan på ett objekt. Till och med tiden påverkar ett verk om det står utomhus och förändras med miljön.

Huvuden i betong. Gjutna i gips form.

Människans huvud ständigt lika spännande. Den minsta förändring och allt är annorlunda.

Airbrush

Airbrush har sin egen kvalitet. Ett mellanting mellan maskin och måleri.AIRB3

Akryl på papper. Den mesta tiden går åt att skära masker. Skära, skära, skära. Några snabba drag med sprutan och sen på det igen. Varje gång kompressorn drar igång hoppar jag två meter. Den för ett otroligt oväsen. Jag har ofta tänkt att köpa en mindre. Men då fungerar inte de andra luftverktygen.

Teckning djur

Teckningar bearbetade med akvarell färg. Det mekaniska djuret. Spännande som teckningsobjekt Savannens härskare. Lejon honan uppenbart på jakt.

Teckning pastell

Pasteller. Härliga kladdiga pastellkritor som lämnar spår både i mig och på pappret.

Pastellen är ett material som jag speciellt gillar. Det har en alldeles egen skönhet.

Både i sig själv och som uppvärmning jobbar jag gärna med bilder där man får gnugga kritor rejält. Pasteller lämna starka spår och tar fram pappersstrukturen.

KRIT2

Om mig

På sajten

Anna

På den här websajten hittar du min blog Digitalt konsliv där kan du läsa om vad jag gör.

Konst projekt, digitala projekt och hackology.

 

Jag började jobba med den traditionella konsten men efter konstskolan gjorde jag några tappra försök att ställa ut mitt måleri. Kritiken var sval så eftersom jag har en bakgrund som programmerare och hårdvaru byggare har jag allt mer börjat använda mig av den nya teknikens möjligheter och de sociala ideér som säger att allt kan hackas. Livet och konsten. Datorer, nätverk och servrar kan användas för att skapa ny och oförutsägbar konst när man introducerar matematik och AI i skapelse processen.

 

Mitt nya projekt som jag har ägnat de senaste 10 åren till att utforska är virtuell verklighet. Headsets och hypergrid jumping. Att skapa och leva i något annat. För mig finns inte längre online tid och offline tid. Jag lever helt bland servrarna som kör mina världar och den verklighet som alla tror är den riktiga. Det är allt samma. Jag känner samma värld här som där.

Ljus test

Jag började som fotograf kanske kommer jag att sluta som sådan också? Men antagligen digital.

 

Måleriet har varit en del av mitt liv under lång tid. Även om det alltid är en omöjlighet. Att måla är något som i mellanåt ger mig glädje och ibland bara är en belastning. Färgen vill inte, kan inte hamna där den skall. Det känns alltid som kampen fortsätter.

 

Jag har målat i många år och går fortfarande ut i ateljen ibland. Måleriet förändras genom åren. En del av mina gamla tavlor har dykt upp på kvalitets auktioner i Sverige. Men bildvärlden förändras.

Breadcrumbs

@ twitter

Cyberserenity

Foto bloggen

Fotografi

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.

Språk Languages

My webcam

webcam

Cyberserenitys blog

Cyberserenityś blog

2worlds2go website about virtual worlds, VR and creating AI.
 • Easter once more in SL

  Once more have a happy one. I be online going to celebrate.

 • Grid jump to Tranquility Welcome

  After finishing work on the servers and got them going again. Hypergrid up by the way. I had to do a jump.

  Today it is Tranquility Welcome. Never been to this grid before. Found stuff i wanted but don´t know what currency to use. That is annoying.

  But all in all a nice visit.

 • Once more partying in Second life.

  Long time since i where out partying in Second life. But i had really a good time and i where up way to late as the Dj just keept on playing. Second life is still fun. But i have to move again as more and more islands disapper. Well yesterday where all about fun.

On Google +

Instagram

Annas feed

Feed Entries