Digitalt konstliv

Anna Lorentzson art and design

På web sajten

Objects in photography

I really like stilleben photos i think it is beacause i made a lot of it as a commercial photographer. A few objects can tell a story or just be lookable.

 

 

Om mig

På sajten

Anna

På den här websajten hittar du min blog Digitalt konsliv där kan du läsa om vad jag gör.

Konst projekt, digitala projekt och hackology.

 

Jag började jobba med den traditionella konsten men efter konstskolan gjorde jag några tappra försök att ställa ut mitt måleri. Kritiken var sval så eftersom jag har en bakgrund som programmerare och hårdvaru byggare har jag allt mer börjat använda mig av den nya teknikens möjligheter och de sociala ideér som säger att allt kan hackas. Livet och konsten. Datorer, nätverk och servrar kan användas för att skapa ny och oförutsägbar konst när man introducerar matematik och AI i skapelse processen.

 

Mitt nya projekt som jag har ägnat de senaste 10 åren till att utforska är virtuell verklighet. Headsets och hypergrid jumping. Att skapa och leva i något annat. För mig finns inte längre online tid och offline tid. Jag lever helt bland servrarna som kör mina världar och den verklighet som alla tror är den riktiga. Det är allt samma. Jag känner samma värld här som där.

Ljus test

Jag började som fotograf kanske kommer jag att sluta som sådan också? Men antagligen digital.

 

Måleriet har varit en del av mitt liv under lång tid. Även om det alltid är en omöjlighet. Att måla är något som i mellanåt ger mig glädje och ibland bara är en belastning. Färgen vill inte, kan inte hamna där den skall. Det känns alltid som kampen fortsätter.

 

Jag har målat i många år och går fortfarande ut i ateljen ibland. Måleriet förändras genom åren. En del av mina gamla tavlor har dykt upp på kvalitets auktioner i Sverige. Men bildvärlden förändras.

Breadcrumbs

My webcam

webcam

Foto bloggen

Bildboken

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.

Digital artlife

Digital art life

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.
  • Starting work on some AI related stuff.

    Reading up on some books from a new perspective.

  • Working on my Ipad.

    Working to get my Ipad to be a blogging platform. That is harder than it looks. Apple do not want you to use more than their services. Next step.. Android.

  • After 5 minutes

    Started working with hand eye coordination again. Painting is a skill nothing you are born with and need some training. Gearing up for going in the studio again.

On Google +

Instagram