Digital projects

Anna Lorentzson Art & Design

2007 virtuellt liv.

Nya datorer, snabbare uppkopplingar och bätter grafik kort gjorde det virtuella livet verkligt. En ny revolution inom gaming.

 

 

Jag har alltid varit en gamer. Jag skrev mitt första spel på en Lambda 16. Z80 processor 16 k ram och gummi tangentbord. Vi spelade mycket i ateljén på Lugna gatan.

 

Jag älskade spelandet men var inte förberedd på vad som skulle komma härnäst. Second life och virtuella världar fick mig att gå i spinn. Efter 30 minuter i Second life köpte jag min första bit virtuellt land. De första åren spenderade jag mer i Second life än i verkligheten och njöt av varje sekund av det.

 

Jag slkapde ny viruell konst och träffade många vänner och konstnärer från hela världen.

 

 

 

 

 

Jag är fortfarande i Second life och skapar saker och har ett virtuellt företag.

http://www.2worlds2go.com

 

Jag älskar den bra delen av the web 2.0. Virtuell verklighet är som gjord för mig och mitt sätt att skapa.

Förbi 2000 tech blir bättre.

När datorerna började bli starkare började jag experimenter med att skriva grafiska program.

Mjukvaran skapde slumpmässiga bilder eller 3D landskap och städer.

 

 

Grafik programmen började bli bätter och billigare. Jag började skanna in foto som jag förändrade för att skapa nya bilder. Jag jobbade samtidigt som freelance programmerare och web sides skapare. Började sakta lära mig mitt jobb som  digital artis. Internet hypen hade inte börjat och jag skapade databaser och statistik program för olika företag. Men ville till slut gå tillbaks till att var konstnär, full tid.

 

 

 

På den tiden hade Microsoft ett web app sytem som hette activeX. Jag skrev flera grafiska componenter som skapade slumpmässiga bilder varje gång en websida öppnades.

 

 

 

 

 

 

 

Mitt företag då var  Ultimate snowfall Design.

Jag tycker det var det bästa namnet på ett företag jag har kommit på. Cybernettics worlds och Labyrint bildprodukter är andra. Att vara konstnär är att vara småföretagare.

 

 

 

Nittiotalet 1990

Jag använde en enkel video kamera och en digitizer för att göra bilder. Inga digitala kameror ännu. Dom kommer inte förrän om 10 år. Kvaliten var ok för tiden.


Projekt.

Pre 2000 multimedia projektet.

Pre 2000 projektet var ett datorprojekt på CD-rom. Ett konst galleri som man kunde gå omkring i genom att klicka sig runt. Där fanns bilder, måleri, video och ljudprojekt.

Jag visste inte vad jag skulle göra med allt material jag hade samlat på mig innan år 2000 så jag la ut allt på ett CD-Rom som jag sen skickade ut. 550mb of stuff. Det gick till gallerier och företag. Tror att det var lite för tidigt.

 

Foto projekt: the alternate personality.

Jag jobbade med ett projekt med bilder av mig själv och ville göra en klassisk femme fatal. Lite som Cindy Sherman men innan nätet hade genomslags kraft. Jag vet inte om blondiner har mer kul men bilderna var publicerade på en nätsajt och fick en del bra kommentarer.

 

 

 

 

 

 

Jag trodde folk skulle bli upprörda , men inte.

Websites

 

Jag gjorde många web sajter men det var svårt att visa bilder. Modemen var långsamma och gick över telefonen. Bilkderna var tvungna att vara små och till och med gif animeringar var för stora.

 

 

 

 


 

bzzzz yiiiiiiiizapzapzap gooorgle goorgle::: connected
 
I will always remeber waiting for the modem to connect 
and then there was a price for every minute.

Digitala sidor

 

Jag experimenterade en del med animationer, javascript och ljud på webben. Jag regiserade spelade in allt själv med mig själv som skådis och regissör.

The camera was installed in her bedrom at 12 am a Monday.

She didn´t see it until 2 months later.

We reagret to say that invading her privacy was not a god idee.

The funeral is tomorrow.

f

På internet: Performance

Jag började tidigt med att skicka bild och ljud över internet. Streaming var i barndom och jag hade inte råd med mer än en gammal video kamera som jag hade fått. Yahoo började med att man kunde sända ut sin egen stream hemmifrån. Jag gjorde det hemma i vardags rummet.

 


Performance ART


Anna the true story.

Jag startade med ett fåtal bilder jag behövde för en målning och sen växte projektet. Det blev web sajter och streaming. Anna växte snabbt till en cyber personlighet. En första avatar. Nedanför är från orginal sajten.

_____________________________________________________________________________

Anna started out as a few pictures i needed for a painting. As i added more pictures i decided to do a project about here. Then the work expanded into video and performance.

Shes a cyber personality and pretty much live her life as she wants too on the web. I have tried to figure out what art can look like on the web. Maybe this is it. One way to work.

I enjoy Anna i hope you do too.

Basic facts.

 • My cybername is Anna
 • I live in Sweden
 • Next to Copenhagen.
 • I am an artist. A painter.
 • I do work with photography and other art forms.
 • Anna is my ongoing web project
 • i enjoy it very much.
 • So i am a performer for you.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

off

Från början

Mina första web sajter. Det här är orginal koden finns en del kvar. Skärmarna var inte så stora då 640 px. Mitt magasin var publiserat på Yahoo/Geocities ett av de första web hotellen. Det handlade bara om mig jag var like självcentrerad då som nu. På tre månader fick jag 30000 hits. Jag vet fortfarande inte om det var ett fel eller om det var en succe. Fanns inte mycket feedback då.

 


 

Anna loves to play Candel light evening
Thanks to
 • Photographer: Nils
 • Studio by Imagine
 • Make up by Viv
Love to All!!
Copyright (c) 1998 anna_w. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This page hosted by  Get your own Free Home Page

Breadcrumbs

Språk Languages