Digital projects

Anna Lorentzson Art & Design

2worlds2go.com feed

2worlds2go

2worlds2go website about virtual worlds. Find content for Opensim and the web. Free downloads,
 • Pride Second life

  I have a small store at Pride this year. Go there and get two free pride Lions.

 • Starting to work on AI for Opensim.

  After looking at Westworld i started to study AI and found that this is really something i like to do. My first education was in in information theory and ther was a lot of pshycology and sociology involved. So it is nice to start to do some research in an new field and have some use for my old educaton. Not everything is VR and computer programming.

   

  There are a lot of work done so it could be easy to integreat AI into avatars on my grid. Unforunatly most of the old websites are gone but i hope to find more scripts and software. I have bought a Raspberry PI that i was thinking could run my first avatar.

  I will but up what i find on http://2worlds2go.org. I think.

  And now as usual it is all work and more work. But it is going to be fun. I have longing for something to sink my teeth in.

 • The view from my house

  I have a very nice view from my house. Lucky me, I spend some time here in Second life. It’s a private place so you never know when it is gone. But I enjoy it for now.

Om Ekbryn Snorre

 

 

 Har bloggat i många år och sedan tagit steget att skriva på allvar.Att skriva, att skalda, att bygga bilder med ord. När orden blir sanning och texten flyter är det en glädje att leva. Att bygga texten med poesi.

Konstliv

Efter konstskolan och måleriet började jag alltmer röra mig mot det digitala och virtuella. Många år där jag skapade i virtuella världar som Second life och Opensim. Internet och många, många web projekt. 

 

Jag började skapa på datorer innan det fanns PC Min första dator var en Lambda, sen kom Commodore 64 och Amiga. Konst projekt med programmering som bakgrund. Bild, ljud och software. Lite video men jag tyckte redan då att video kändes föråldrat.

 

Jag har fortsat att jobba med teknologin som en bas för olika projekt. Ett sökande för att finna den digitala konstens möjligheter.

 

Måleri är egentligen en föråldrad omöjlighet. Att återge något på en slät yta med färg och form. Jag lägger ut en del av mig i en bild skapad av mina händer och ibland med olika verktyg. En bit av mitt undermedvetna. En tid av mitt liv. Ett stycke av min historia.

Duken och färgen transformeras till något annat. Ibland tycker jag om det ibland inte. Det viktiga är väl egentligen att det stör mig, för utan det, stör det knappast någon annan heller.

 

Jag brukar svara på ställd fråga att det är Post industriell expressionism. Jag vill i alla fall att det skall vara det även om jag är osäker på om jag förstår orden. Det låter vackert nästan romantiskt. Jag vill närma mig de orden i mina bilder. Men jag behöver ett mörkare allvarligare jag för att komma dit. Kanske jag har fel. Ord är bara ord. Måleri bara måleri.

 

Att måla är som en omöjlig uppgift innan man kommer igång och sen som en flytande flod tills vattnet stillnar och eftertanken plågar en. Att göra en ny målning. En till, känns alltid oöverstigligt, fram tills man konfronteras med materialet igen. Jag mår alltid illa när jag tänker på det. Jag vill lämna men kommer tillbaks.

 

Arbetet fortsätter

 

Vägen ligger öppen.

 

 

 

Om Second life miljöer.

Den här gjorde jag efter några år i Second life. Alla fantastiska miljöer behövde visas för dem som inte har varit i SL. Mycket speciellt ställe.

Breadcrumbs