Digital projects

Anna Lorentzson Art & Design

2worlds2go.com feed

2worlds2go

2worlds2go website about virtual worlds. Find content for Opensim and the web. Free downloads,
 • ROMANVM that’s a great build.

  This is a great build of ancient Rome. Just walking around made me very impressed.

   

  Well it’s a boys playground. (Why don’t girls have places like this?).

   

  I think everything is in place and they have their own website.

  http://www.romanum.net/

   

  Time to get those male avatars out and go for a spin because this place really make a builder cry..

 • Transfer content in virtual worlds

  I am trying to transfer some buildings from Opensim and Second life to Blender and then to High Fidelity. It works ok but the file size just gets to big. So some kind of degrading of the models would work it is mostly blocks anyway. Checking plugins for Blender now.

 • Yes we have been hacked.

  Some Viagra peddling idiots hacked the website to sell some more shit on the internet. The website will look a little strange as we have to upgrade all modules and remove all old ones. Do not know how they got in. Finding out.

  Also removing all old user accounts.Do you want to download get a new one.

  The site is ten years old so it is time for a upgrade anyway.

  Sorry.

The Ekbryn Snorre

Poet och författare. Tech älskare och hobby forskare. Skrivandet tar mycket tid.  Älskar konst och hästar.

Konstliv

Efter konstskolan och måleriet började jag alltmer röra mig mot det digitala och virtuella. Många år där jag skapade i virtuella världar som Second life och Opensim. Internet och många, många web projekt. 

 

Jag började skapa på datorer innan det fanns PC Min första dator var en Lambda, sen kom Commodore 64 och Amiga. Konst projekt med programmering som bakgrund. Bild, ljud och software. Lite video men jag tyckte redan då att video kändes föråldrat.

 

Jag har fortsat att jobba med teknologin som en bas för olika projekt. Ett sökande för att finna den digitala konstens möjligheter.

 

Måleri är egentligen en föråldrad omöjlighet. Att återge något på en slät yta med färg och form. Jag lägger ut en del av mig i en bild skapad av mina händer och ibland med olika verktyg. En bit av mitt undermedvetna. En tid av mitt liv. Ett stycke av min historia.

Duken och färgen transformeras till något annat. Ibland tycker jag om det ibland inte. Det viktiga är väl egentligen att det stör mig, för utan det, stör det knappast någon annan heller.

 

Jag brukar svara på ställd fråga att det är Post industriell expressionism. Jag vill i alla fall att det skall vara det även om jag är osäker på om jag förstår orden. Det låter vackert nästan romantiskt. Jag vill närma mig de orden i mina bilder. Men jag behöver ett mörkare allvarligare jag för att komma dit. Kanske jag har fel. Ord är bara ord. Måleri bara måleri.

 

Att måla är som en omöjlig uppgift innan man kommer igång och sen som en flytande flod tills vattnet stillnar och eftertanken plågar en. Att göra en ny målning. En till, känns alltid oöverstigligt, fram tills man konfronteras med materialet igen. Jag mår alltid illa när jag tänker på det. Jag vill lämna men kommer tillbaks.

 

Arbetet fortsätter

 

Vägen ligger öppen.

 

 

 

Experiment med teleskop

Jag fick för mig att tejpa på en digital kamera på mitt teleskop. Resultatet är här. på Engelska.

Om Second life miljöer.

Den här gjorde jag efter några år i Second life. Alla fantastiska miljöer behövde visas för dem som inte har varit i SL. Mycket speciellt ställe.

Breadcrumbs